Materialen


De poppen van Liefpoppenkind worden allemaal met de hand gemaakt. Hierbij maak ik gebruik van materialen die speciaal ontworpen zijn voor het maken van poppen. Daarnaast maak ik ook gebruik van een Anker naaimachine, die nog van mijn oma is geweest!

Voor het Tuttelpopje, Koespopje en de Knuffelpop maak ik gebruik van stevig rondgebreid tricot die aan beide zijden is rechtgebreid. Voor de grotere poppen, de Speelpop en Babypop, maak ik gebruik van ecologisch vervaardigd Zwitserse tricot. Ook dit is rondgebreid tricot, maar heeft een duidelijke 'buitenkant' (rechtgebreid) en 'binnenkant' (averechtsgebreid). Het is zeer stevig tricot, wat voor de grote poppen belangrijk is, en draagt het "Oko-tex" label. Alle poppen worden gevuld met gewassen en gekaarde schapenwol. Hierdoor zijn de poppen zacht en nemen ze de warmte van de poppenmama of poppenpapa over. De ogen (Speelpop en Babypop) en mond worden geborduurd en het wangenrood wordt aangebracht met Stockmar bijenwaskrijt. De pruikjes worden gemaakt van verschillende soorten Mohair haartjeswol.


Wasvoorschrift

Poppen van Lief Poppenkind kunnen met de hand gewassen worden. Bij lichte vuil kun je de pop wassen met een washandje en wat vloeibaar wolwasmiddel of babyshampoo. Probeer met voorzichtig deppen de pop schoon te krijgen en wrijf zo min mogelijk. Spoel de zeep onder de lopende kraan, lauwwarm water, af. Wanneer de pop ook vanbinnen vuil is geworden, kun je hem helemaal in een badje doen met lauwwarm water en een beetje wolwasmiddel. Om het sop goed alle wol in de pop te laten bereiken kun je voorzichtig knijpen. Onder de kraan kun je de pop uitspoelen, knijp weer voorzichtig tot er geen zeep meer uit komt. Wikkel de pop vervolgens in een grote handdoek en leg hem te drogen (niet bij een warmtebron).

Wanneer de pop gekleurde oogjes heeft, dan kun je die met een gewoon kleurpotlood weer inkleuren door een simpele stip. Een blosje op de wangen kan worden aangebracht met wat bijenwaskrijt op een lapje (bij de Speelpop en Babypop meegeleverd).